Wednesday, April 22, 2009

Hari aku..pada tanggal 21 April

Yesterday is another best day that i have..*but i'm not too happy lorr..but i do happy..faham kan?hehe..-aku kan mudah puas dengan apa yang aku ada..ini kadangkala adalah perkara yang tak baik utk diri aku/diri kita kan?
Semalam..seharian aku menghabiskan masa di Kota Lumpur*Cikgu Zahiril Adzim yg ajar..hehe..
Sebenarnya..aku mengikuti rombongan kolej ku ke Media Prima..*tu yg agak best..huhu..dapat menimba ilmu tentang bidang penyiaran..walaupun itu bukan bidang kami..
Kami pergi ke sana atas nama Journalist Club..*something like this lorr..huhu.. actually, im not one of them..but..oleh sebab ada kekosongan..aku dan ana..tawarkan diri untuk turut sama dalam rombongan ni..

Kalau aku cerita panjang-panjang..kamu pasti bosan..*and i'm quite tired ni..mengantuk..hehe..but..kerana degil aku yg mahu update blog ni..aku set mind seketika utk "Tak Mengantuk"..huhu
so, i give you my time table of my+our visit to Kota Lumpur..

12 a.m-5.30 a.m:
aku tak tidur pun seperti hari-hari lain..ini kerana aku syok online sampai tak ingat dunia..*sebelum tu gek..aku siap pesan pd Afiq*naib presiden pada kelab tu.. suruh kejut kan..ini kerana kami harus ada di kolej pada pukul 6.30 a.m..-takut tak tersedarkan diri je..dah lah si Afiq tu ugut mau tinggalkan kalau lambat sampai kolej!isk..tak patut betul! this end up like i told before..we-aku and ana..tak tidur pun..
6.50 a.m-7.30 a.m:
kami tiba di kolej..then waiting for our lecturer..dan kemudian, kami gerak ke Kota Lumpur..
dalam bas..aku syok tidur..MySpacemuahaha..tapi dua atau tiga kali lah terjaga..ana dekat sebelah pula..syok mengambil picture aku yg tengah dibuai mimpi..*suka dia buat kerja tu..!!perhatian!!kepada sesiapa yang mahu mengambil part time photoghraper khas dalam bidang mengambil gambar orang yang sedang tidur..sila hubungi Miss Chocolate yer..harga satu gambar tu..satu kupang dah cukup..huhu
10.30 a.m/waktu yg hampir dengan nya:
kami sampai di KL..our first destination is Pusat Sains Malaysia..kami tiba disana..tapi tak masuk..atas sebab-sebab tertentu..*malas nak cerita..kerana aku tak setuju sebenarnya..apa yg boleh ku nyatakan..inilah mentaliti masyarakat kita-umumnya, budak-budak kolej aku-khasnya..ilmu itu tak ternilai mahalnya wahai kawan-kawanku..tapi..aku tak pertahankan pendapat aku kerana aku pernah mendapat secebis ilmu di Pusat ini..-kira dah pernah pergi..so..it end up with "its okay" to me..
jadi, kami teruskan perjalanan kami ke One Utama..-dekat dengan Sri Pentas kan..huhu
11.30 a.m/waktu yg hampir dengannya:
kami tiba di OU..dan..kami 'jalan-jalan' di sana sehingga pukul 2 p.m..*terima kasih pada 'boys satu taman' -next sem dah tak satu taman da..uhuksMySpace yg sudi menerima aku dan ana dalam kumpulan*dah macam rombongan pun der gek masa kat OU tu..huhu utk jalan-jalan bersama mereka..hehe..
2.30 p.m-4.30p.m(tak pasti..tapi lebih kurang macam ni la waktunya..):
kami berada di Sri Pentas Bandar Utama..*best kat sini..huhu

dan..utk memendekkan cerita ini..selepas ke Media Prima tu..kami pergi 'merayap' ke KLCC..di sini aku ada beli 'ole-ole' utk famili aku..huhu..dan pada pukul 7 p.m kami bergerak utk pulang ke Batu Pahat..huhu..

end of story..MySpaceini menggambarkan aku yg kepanasan dan keletihan..dan juga menggambarkan kamu yg membaca post ni..haha..kasihan kamu yer..penat membaca post aku ni..haha*ada ke yg baca??huhu
this is some picture that taken by me..from my hp..*byk dekat kamera ana lorr..huhu

6 comments:

H.A.K.E.E.M said...

aku nak tgk gambar korg kat dlm media prima!!!!
hah, x lpe jugak gmbar ngan personaliti tv kat sane!!!huhuhu....

♥Ch0c0late♥ said...

wah....
ske ayt nie..

"perhatian!!kepada sesiapa yang mahu mengambil part time photoghraper khas dalam bidang (mengambil gambar orang yang sedang tidur..)sila hubungi Miss Chocolate yer..harga satu gambar tu..satu kupang dah cukup.."

hoho..
sjek ble jd ejen nie...
:P

akn ku ltk pic kmu t...
x mo wisau ya...
t'utme..time kmu sdg enak di buai mimpi..
hoho..

QiLaZ said...

haha..
ak der amik pic Abg Nas dgn Michelle..
tapi..pic diowg informal r..main snap je..huhu

then byk pada ana lorr picture ni..

QiLaZ said...

waa...
tidaaaaaaaak!!!
xmo lorr..
ana ni!!!

huhu..
btw, i kan selalu jd ejen kamu..hehe

Muhammad Afiq said...

hahaha..
ak ader kuarkn ugutan ker??^_^..
anyway thanks coz dah menjayakn lawatan ni..
minx maaf atas sebab2 teknikal mse lawatan..
mgkin ak akan pelajari sumthing dari lawatan ni..
kne wat postmotem utk lawatan..
supaya kesilapan ni x berulang lg...

QiLaZ said...

afiq-kun..
aku tak blame kau tau..
ini semua persetujuaan ahli-ahli lawatan tu ya..
*termasuk aku!haha
aku tak kisah pun masuk or not PSM tu..cuma aku tak setuju kalau alasan kerana tiket yang mahal tuk masuk PSM..
diowg kalau bab tiket wayang yang harga up sikit dari tiket PSM tu..senang je keluarkan duit!betul tak apa yg aku kata ni?haha..

btw, thanks tau!all the best utk kamu..huhu