Friday, April 14, 2017

Ter'menangis'..

Hari ni, masa tengah bekerja..berbual dengan Manager aku. Masa tu sambil bercerita pasal besfren yang otw datang KL jumpa tunang dia.

Aku bercerita la, aku ada telepathy dgn besfren ni. Dari zaman belajar lagi, cuma aku tak bagitau si besfren ni..haha.. Ke aku ada bagitau dia, tak pasti.. Masa aku tetiba teringat dia, dia boleh text/contact aku. Padahal dah lama sangat tak contact. haha. Kebetulan ke? Mungkin kot..haha

Lepas tu Manager tanya, "lelaki ke perempuan?" Aku jawab xxxx.... Manager aku tanya lagi "Suka dia ekh?" Aku macam.."xxxxxx.."

Then aku buka cerita, bercerita pada Manager (about to tell the whole world ni..bila menaip dkt blog) Aku pernah dapat hint dari seseorang. Tapi, aku sangat slow sampai hari dia bertunang baru aku perasan yang sebelum ni dia pernah bagi hint bila kami berdua. haha..

Mesti cakap aku perasan je kan? Aku pasti itu hint untuk aku sebab perkara tu ada pada aku sahaja.


Masa buka cerita tu la aku baru termenangis. Guess, tak ada jodohkan aku dengan dia. Dia dah berfamili dah sekarang ni.

Jadi, kesimpulannya.. Aku tak faham hint. Aku macam sensitif tapi tak sensitif pun ^^.


Aku tahu jodoh aku belum sampai lagi.. Somewhere out there for sure! InsyaAllah.


If only dia bagi lagu ni dekat aku.. Confirm aku faham kot..haha Tapi masa tu lagu ni belum keluar pun..haha



p/s besfren: Telepathy tu betul kot sebab masa zaman belajar byk kali jadi masa aku teringat ko, tetiba ko contact. Pasal ko tunang pun, kuat firasat aku kata ko nak jumpa tunang ni, padahal aku tak tahu pun ko dah bertunang..haha  Wish you all the best and Congratz dear besfren. Hopefully, bila ko dah berfamili pun, ko masih ingat nak contact aku..hee

Tuesday, March 21, 2017

89, March 12

Ok, as title, yup! I am 28 years old this year!




Some update, I am still working as a Teacher😆 at the same place. Genap dua tahun dah pengalaman mengajar. Jadi sekarang ni tengah mencari peluang lain. 

Ada rasa macam nak sambung Master, tapi tak sure. Sebab ekonomi sekarang yang masih tak stabil. haha.

Kalau jadi sambung Master, aku mungkin ambil Master of Education kot.. Tak pun ambil balik Network..yang dah lama tinggal..erk, macam tak je.. haha.. Entah la, haven't plan it seriously yet.

For sure I am looking for chances to a better workplace and working experience. Sesiapa yang ada job untuk aku, boleh la contact aku ya.. haha

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Life as a mother of 20++ sugar glider. 

Kepada sesiapa yang nak membela sugar glider, boleh contact aku juga ya! Boleh bagi special price kat korang. huu..

Since I live alone now, anak-anak aku la jadi peneman. Hari tu nak buang sampah dekat bawah takut sensorang, panggil si Sugar (anak pertama aku), ajak dia teman, baik dia dengar kata. haha. Duduk elok je dalam pouch. huhu..

Oh! btw, aku tinggal kat area Bandar Seri Putra. Ada la sewa rumah dekat satu apartment area situ.

Tunggu masa je ni, settle adik aku dah dapat kerja nanti, aku balik Johor la kot. Tujuan aku pun pi merantau dekat negeri orang sebab nak menjaga adik. Tapi rasanya, macam dia je yang jaga aku. haha..😁

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Life as a dreamer.

huuu.. I dream BIG! haha.. Nak ke South Korea. Nak cari kerja dekat NZ.. Takpun kerja dekat SK (tp working life kt sana tak best). Nak jumpa B.Y.G. macam-macam lagi la..haha

Oh! Partner aku insyaAllah tak lama lagi dah nak naik pelamin, tinggal la aku sensorang..uwaa 😭


Jadi itu je lah update dari aku. 


tata..👋


credit:animatedimages.org

Sunday, January 1, 2017

Happy New Year 2017!!




source: www.happynewyears2017.org