Saturday, May 30, 2009

Worlds Within and some of 'mengarut' things

I'm tapping me keyboard on my lovely notebook at 2.15 a.m.-May 24, 2009.Pardon me for any mistakes in words and the mixing language i used ok?!huhu..

FYI, i'm on me holiday right?so..aku memang tak ada kerjalah kan?!*except kerja-kerja domestik yang aku kekadang buat-buat lupa untuk melaksanakannya..muahahaha..unfortunately, with my Auntie Zurin helps, aku tiba-tiba punya satu kerja..MySpace

nak tau kerja apakah itu..*drumrolls please..Watching the Korean dorama-dorama is drama ney!i'm mixing this post with Japanese language pulak da..but its ok!Ken-cha-na!*sekarang bahasa Korea pulak ye!huhu..pardon me, pia-ne*another Korean language means sorry..lebih kurang macam tu lorr maksudnya..huhu

Auntie aku bagi pinjam a bundle of*bundle ke?tak lah banyak mana pun sebenarnya..huhu..Korean Drama DVDs..next post i'll tell ya cerita-cerita yang aku watched sepanjang sebulan out of tiga bulan percutian aku ni ya..huhu

so, back to the title above..

WORLDS WITHIN..just another sweet romantic and lil' comedy till it makes me heart stop beating..huhu..
maybe its quite early for me to say this since i just been watching it only 5 episodes..but i can't help my self to make this post..huhu..*macam nak scream out je bertapa bestnya cerita ni.. in my POV tau!!tak tau lah kalau korang punya POV different then mines..please be attention!i'm a girl that easy to be satisfied ok!so..pada aku, cerita ni memang best!*tak dinafikan dengan adanya Hyun-bin pakweku ops!my favourite Korean actor with heroinnya Song Hye-Kyo kakakku"ok!stop the dreaming girl!huhu." telah menjadikan cerita ni bertambah menarik..huhu..

aku rasa Worlds Within ni macam dah keluar 8tv, tapi..aku tak pasti sangat lorr..huhu..for sure, aku watched this drama through DVD ya..huhu..

here i will not gives some review..but i want to share what i want to..huhu

mula-mula je cerita ni buat aku bercelaru..dah la ramai orang, then aku nak catch-up subtitles lagi..gila punya laju subtitlesnya..huhu..then sampai tak tahu siapa yang sedang cakap waktu tu..but, it gives something differents from other drama*biasanya mula-mula mesti seorang dua orang dulu watak yang keluar tak kira la yang bercakap or not..huhu..

apa yang menarik about this drama is..filming in another filming..or..shooting in another shooting..kepada mereka yang belum pernah menonton drama ini, do u get a clue?

cerita ni is about 2 directors..Hyun-bin(hero dlm drama My Lovely Samsoon) and Song Hye-Kyo(heroin dlm Full House)..and of course people around mereka ya!orang yang suggest aku buy this DVD kata..tengok actor and actress dia je dah tau cerita hangat gitu..huhu..but to be honest, mula-mula aku beli cerita ni because of Hyun-Bin lorr..haha..am i to honest?!huhu..well!expect the unexpected..aku boleh jatuh suka dengan cerita ni..huhu

mereka berdua ni..pengarah drama..so..i think u guys can picture it right?!shooting in another shooting..huhu..this is something that pengarah di Malaysia ni tak pernah buatkan*if i'm wrong please correct me..huhu..dalam cerita ni..they shows us how a drama been made..daripada 'menembak', editing and cutting the picture/drama, bubuh subtitles semua, sampailah drama tadi dipertontonkan kepada masyarakat..memang penat tau!something yang perlu kita hargai..*aku pun penat tengok cerita ni..tak tau mcm mana nak explain 'penat' yang aku rasa ni kat korang..haha..

basicly, apa yang aku dapat or learn a lil' bit in this story is..for now lorr!!since baru 5 episodes kan..ades!i think i better keep it by myself lol..-tadi rasa nak share, tapi..*don't get me wrong ya..i just don't know the right words to say lorr..i'm no good in words..huhu..korang tengok sendiri lorr cerita ni ya!huhu..

ok!till then..see ya


update..May 25, 2009..

2 comments:

♥anachan♥ said...

nk tgk gak!!!
:D

QiLaZ said...

jom!!!meh balik BP!!!