Friday, May 15, 2009

Hari-hari aku di rumah

Bangun pagi..then of course aku gosok gigi kan..muahahaha*buruknya aku gelak..haha..
next aku terus tengok dapur..*kita jalan-jalan cari makanan ya!..huhu..
later, kalau dah ketemu dengan itu makanan..aku bawa makanan kat depan tv..and switch on the tv..
of course i sit there-depan tv tu..and enjoy me meal..muahahaha*buruk betul perangai anak dara ini ya..haha
lepas selesai makan sarapan pagi tu..aku pun memulakan tugas aku..*basuh pinggan-dishes yang aku makan lorr..
biasanya ibu dah 'clear'kan sinki tu sebelum pagi kerja..so, senang kerja aku..muahahaha..kalau sinki tu penuh..nasiblah tu..huhu
then, next work is..tengok itu bakul baju kotor..kalau dah penuh..nah!time for me to do the 'wash' work..but..if its not full yet..
haha..senang kerja aku..*tak payah basuh lorr kan..huhu..-biasanya kerja ini dilakukan selang dua hari..atau mengikut jumlah baju itu sendiri lorr..
kemudian aku pergi ke kerja seterusnya..
aku naik atas sambil bawa penyapu..*mau belasah itu habuk-habuk..muahahaha..kalau ada la kan..
kalau tak ada..lagi sekali aku sebut, senang kerja aku..haha...suka aku kerana kerja aku ini senang..haha..-actually kerja ni lah paling jarang dilakukan..kerana memerlukan
tenaga, tenungan, dan daya pemikiran atau ingatan lebih spesifik..yang tinggi..haha..ini kerana..aku kena hayun itu penyapu-guna tenaga..lihat lantai sambil mencari habuk..sampah memnag tak ada lorr cause rumah aku mana ada budak kecil lagi yang nak buat sampah..
yang ada semua orang dewasa yang bertanggungjawab..huhu..dan terakhir aku terpaksa mengingati tempat mana yang telah aku sapu..hah!itulah sebabnya aku malas jarang buat kerja ni..haha..
selang 3 atau 4 hari juga aku buat kerja ni..haha..senang aku buat kerja-kerja ni..kan..kan?haha..
*tapi..once aku ada rumah sendiri aku takkan buat benda yang sama lorr..haha
setelah selesai kerja-kerja itu semua..aku akan membuat kerja yang aku paling suka..huahuahua..
iaitu..*drum rolls..mengadap depan tv..haha..biasanya dari pukul 2.30 petang sampai pukul 6.30 petang..aku duduk mengadap depan tv tu..huhu..*dahsyat tul..tapi aku tau ada orang yang lebih dahsyat dari aku..nak tau tak kenapa dia lebih dahsyat dari aku..
orang itu, tak cukup 24 jam mengadap tv or laptop dia..sampai tidur pun depan tv or laptop dia tu..dahsyat tak?!!haha..siapa orang itu..biarlah rahsia..huhu- pandai je aku merekacipta cerita ni..isk!kau ni qila..haha
ok-ok! aku main-main je..cerita itu tak ada kene mengene dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada lagi ya..huhu..
dan kerja-kerja ni berulang dari hari ke hari..sehingga lah aku keluar cari kerja..dan aku tak tau aku nak kerja apa ni!!isk..huhu..
nak jalan-jalan susah kerana tak ada transport..kereta aku tu tengah diurus untuk pertukaran nama..*selama ni kereta tu still bawah nama tuan ex-owner nya..huhu..
bila lah 'cyunk aku' tu selesai alami proses ni ye? rindu aku..dah lah memberi kesulitan kepada aku untuk berjalan-jalan..hoho..-monolog
k..
dats all for now..

menaip pada..
28 april 2009
6.30 p.m

dikemaskini pada..
13 may 2009..
3.07 p.m

p/s: kereta aku dah selesai mengalami proses yang menyebabkan aku mengalami kesulitan untuk berjalan-jalan di bandar..huhu

btw, aku dah jarang ngadap tv dah pada waktu yang aku nyatakan diatas..dah tak tetap sebenarnya waktu aku ngadap tv..then me work pun dah bertambah..dah jadi 'driver'..pemandu sepenuh masa tapi tanpa bergaji kepada Sultan Ismail dan Sultanah Salleha..muahahaha..
then keistimewaan yang aku perolehi adalah..aku dilayan seperti anak tunggal..huhu...*jangan jelous adik2 ku..muahahaha..
another thing is..jangan pandang aku sebelah mata ya, selepas kamu baca post ni..aku taklah semalas yang disangka..ekh Ana..??!kan..kan..kan..huhu

dipost pada..
tengok bawah yer..huhu..pada tempat yang sedia ada tu..ngee

3 comments:

♥Ch0c0late♥ said...

haha...
npe sye gelak ble bce post anda...
*don't know y..
hihi..

ye..kmu mmg rjin..hihi..:D

wah..ade cre tul kmu nypu umh ekh...
:P

adekah sye knl itu org yg kmu mksudkn..dgn....
"orang itu, tak cukup 24 jam mengadap tv or laptop dia..sampai tidur pun depan tv or laptop dia tu...dahsyat tak?!!"
:P

QiLaZ said...

huhu..kamu memang suka gelak bila baca post saya kan??
post yang agak serius pun kamu gelak..=(
huhu..

kan dah bgtau..tak ada kene mengena dgn yg hidup atau yg dah tak ada kan..huhu..
xoxo
=)

♥anachan♥ said...

ala............
nk tau gak..
t kte cite blkang eh..
;)